Tilauksesi: 0 tuotetta   Tuotteiden summa: 0,00 EUR Näytä kori
Ultimate BK-15 kuumakaasukierukka 15 m 550,00 EUR

Ultimate BK-15/1500 kuumakaasukierukka sopii suoraan Akvatermin varaajan ja sovituskappaleen (hinta 58 €) kautta lähes kaikkiin olemassa oleviin varaajiin. Varaajaan tehdään sovituskappaletta varten 200 mm halkaisijaltaan oleva reikä.

Kierukka sopii suoraan Akvatermin ja Haadon varaajiin jos niissä on vapaa luukku.  Mutta jos ei ole niin niihinkin pitää laittaa sovitusluukku (=sovituskappale).  Sovitusluukulla (pitää ensin tyhjentää varaaja ja tehdä halkaisijaltaan 200 mm pyöreä reikä) joka hitsataan varaajaan saadaan kierukka sopimaan käytännössä kaikkiin varaajiin.  Luukku tulee asentaa varaajan keskiosaan tai hieman keskiosan alapuolelle esim. alhaalta katsottuna noin 1/3 osa korkeuteen varaajan koko korkeudesta.  Kierukkaa voi taivuttaa kaarelle mielellään ylöspäin jos varaajan halkaisija on pieni, näin noin metrin pituinen kierukka sopii pienempiinkin varaajiin. Lämpö saadaan nousemaan + 60 asteeseen jolloin varaajan yläosaan kerrostuu jopa +70 asteista vettä.  Energiatalouden kannalta taloudellisin lämpötila on 45 - 50, jolloin varaajan yläosan lämpötila on n. 5 - 10 astetta korkeampi.

Tämä kuumakaasukierukka on suunniteltu toimimaan yhdessä Ultimate 9000 EEV ilma-vesilämpöpumpun kanssa. Voit siirtyä esim. suorasähköstä edulliseen ilmalämmitysjärjestelmään ja vähentää energiakustannuksiasi jopa 2/3 osaa. Sama kuumakaasukierukka sopii käytettäväksi myös aurinkolämpöjärjestelmien kanssa ja käyttövesikierukkana.

Ilma-vesilämpöpumpulla saavutat vähintään maalämmön tehokkuuden ja katso kuinka edullisella investoinnilla, takaisinmaksuaika noin 1-2 vuotta.

Kuumakaasukierukan takuu on 5 vuotta.

Ultimate 9000 EEV ilma-vesilämpöpumppu yhdistettynä suoraan varaajan sisällä olevaan kuumakaasukierukkaan soveltuu vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin noin 100-200 m2 vesipatterit ja 150-350 m2 lattialämmitys. Katso kuumakaasukierukan asentaneen lämpöpumppufoorumilaisen talon taustatiedot. Varaajaan voidaan asentaa myös kaksi kierukkaa joihin kumpaankin yhdistetään oma lämpöpumppuyksikkö jos lämmitettävä ala on isompi.

Voit tilata pelkän kierukan (toimitusmaksu 38 e) ja myöhemmin ilma-vesilämpöpumpun.

     

Ensimmäisessä kuvassa vakiokuumakaasukierukka 1250, joka liitetään suoraan Akvatermin tai Haadon varaajaan jossa on huoltoluukku. Toisessa kuvassa on näkyvissä myös sovituskappale. Kolmas kuva kertoo sen, että tarvittaessa kuumakaasukierukkaa voi myös taivuttaa. (Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla.)

Paikoillaan oleva huoltoluukku varaajassa. Tämän luukun tilalle kuumakaasukierukka asennetaan.  Mikäli varaajassasi ei ole tätä huoltoluukkua, tilaa myös sovituskappale.

Kuumakaasukierukann asennus huoltoluukkuun meneillään. Toimitettaessa kuumakaasukierukan pituus on n. 80 cm, asennusvaiheessa sitä kannattaa venyttää mahdollisimman paljon. Suositeltavaa on myös taivuttaa kierukkaa varaajassa ylöspäin.

Kuumakaasukierukka paikallaan huoltoluukussa. Kuumakaasukierukkaan voit liittää 5500E vesi-ilpon, aurinkopaneelit tai käyttöveden.

 

 
     
 

Kuumakaasukierukka
Sovituskappale
Rahti